BUĐENJE SVESTI, RAZMIŠLJANJA, Uncategorized

O samoisceljenju

„Zdrav čovek ima hiljadu želja. Bolestan – samo jednu.“ – Čehov
Tek kada izgubimo dobro zdravlje postajemo svesni njegovog značaja u našim životima. Svako od vas ko je ikada bio u raljama neke ozbiljnije bolesti, svestan je ove istine. Kada se razbolimo, bolest se lagano uvuče u svaki aspekt naše svakodnevice, ona je poput senke koja prekriva sve, dokle nam pogled seže i oduzima nam blagodet uživanja u toplim sunčevim zracima.
Živimo u društvu koje je sve bolesnije iz dana u dan. Sve mlađi ljudi odlaze od nas, tela izmučenih od teške bolesti, umova zatrovanih besom, žaljenjem, tugom, osećanjem nepravde, patnjom i krivicom, sa nadom odavno izgubljenom i verom u boga nikad razvijenom ili posve napuštenom. Tražimo odgovore u savremenoj medicini, verujemo lekarima koji su decenije svog života posvetili nauci i gledamo u njih kao u bogove, jer oni odlučuju da li  ćemo živeti ili umreti. Verujemo savremenoj medicini, koja se razvija poslednjih vek i po i odbacujemo sve mudrosti koje su narodi prikupljali eonima, od samog postanka čovekovog. Narodnu medicinu nazivamo alternativnom, boga ni ne pozivamo i svakim danom sve smo bolesniji.
Svesni smo štetnosti GMO ishrane, ali je konzumiramo. Svesni smo štetnosti alkohola i cigareta, ali nismo spremni da ih se odreknemo. Svaki lek ima desetine neželjenih dejstava i loših uticaja, ali i dalje ih pijemo. Svesni smo ekoloških problema, ali i dalje zagađujemo prirodu. Svesni smo efekata eksploatacije nafte na prirodnu sredinu, ali nismo prestali da je eksploatišemo. Želimo mir, ali svakog dana ratujemo i ubijamo se među sobom. Želimo ljubav, ali ne želimo prvi da damo. Svesni smo gladi u svetu, ali i dalje bacamo hranu. Svesni smo, ali smo nesvesni. Živimo kao da mozga nemamo, idući tamo gde ide većina i radeći onako kako smo videli da drugi rade, ne želeći da se razlikujemo, želeći da budemo isti, prilagođeni i prihvaćeni od većine. Prilagođavamo sebe svetu koji nije u harmoniji sa našom ljudskom prirodom, koji ne vibrira dobro sa našom dušom; idemo protiv sebe, po automatizmu, kudeći se kada nam ne uspeva. Zar je čudno što smo sve bolesniji?
Sve smo dalje od prirode, od prirodnog okruženja i prirodnog stanja – harmonije, ljubavi i mira. Sve smo udaljeniji od majčice nam Zemlje, pa su nam i tela sve slabija, jer majka je ona koja nam je fizičko telo podarila. Sve smo dalje od boga, našeg oca, a on nam je podario zdrav duh, da ispuni naše zdravo telo. Svaka disharmonija dovodi do stvaranja različitih bolesti.
Svaki čovek poseduje jedno fizičko i šest energetskih tela, o čemu sam već pisala. Energetska tela se među sobom razllikuju, po veličini i obliku, a ovde želim da pričamo o eteričnom telu. Ono je vezano za našu drugu čakru, najmanje je od svih energetskih tela i zapravo, predstavlja potpunu repliku našeg fizičkog tela. Sve bolesti koje se nalaze u našem fizičkom telu, preslikane su i na eterično, ali i sve blokada stvorene na eteričnom telu, manifestuju se u materijalnom svetu u vidu bolesti fizičkog tela. Pretpostavka je da je oko 80% bolesti modernog doba psiho-somatske prirode, što znači da se oko 80% bolesti stvara prvo na eteričnom, pa manifestuje na fizičkom telu, kao i da se sve navedene bolesti, pa makar važile za neizlečive u gledištu savremene medicine, mogu izlečiti isceljenjem eteričnog tela.
Kako dolazi do stvaranja bolesti?
Šta se dešava kada prekinete cirkulaciju na nekom delu fizičkog tela? Dolazi do stvaranja gangrene, deo kome je prekinuta cirkulacija odumire. Isti je sistem po kome se stvaraju bolesti eteričnog tela. Kada postoji energetska blokada, deo tela pogođen blokadom nema prirodan protok energije i dolazi do razvoja bolesti. Joga nas uči da se naše energetsko telo sastoji od 72000 različitih energetskih kanala, koji se nazivaju nadji. Blokada se može razviti kao začepljenje bilo kojeg nadjia, što u zavisnosti od toga na kom mestu kojeg kanala se stvara blokada dovodi do razvoja različitih bolesti koje se manifestuju na fizičkom nivou. Enegetske blokade stvaramo sami sebi svojim mislima ili su nam stvorene usađenim programa od strane naše porodice ili okruženja. Uzmimo za primer ženu koja je vaspitana od strane patrijahalnih roditelja, a po prirodi je nesputana, slobodna i liberalna. Navedena žena ima seksualne odnose pre braka ili menja muškarce suviše često (po „sopstvenom“ mišljenju – onom koje je u nju usađeno) i zbog toga oseća krivicu – nebitno da li istu percipira svesno ili je ona na podsvesnom nivou – sva je prilika da će se bolest razviti u delovima tela koji korespondiraju sa prvom čakrom koja upravlja seksualnošću ili drugom koja se vezuje za hedonizam i uživanje, ali i upravljanje reproduktivnim centrom. Znači, sa navedenom problematikom, bolesti koje bi mogle vremenom da se razviju kod navedene žene su hemoroidi, išijas, zatvor, gojaznost i sl. (prva čakra) ili bolesti reproduktivnih organa, mokraćne bešike, bubrega (druga čakra)… Još jedan primer – kod nas, na Balkanu, roditelji muške dece, skloni su da istu vaspitavaju da budu „muškarčine“, a u sklopu ličnosti jednog muškarčine nije da bude nežan i osećajan, da pokazuje emocije, jer, naravno – to je rezervisano za devojčice. Zamislimo sada jednog takvog muškarca, koji se davi u sopstvenim emocijama, a ne želi da ih izrazi, koji guta suze umesto da ih izbaci, jer vaspitan je da to ne treba da se radi – „muškarci ne plaču“. Zamislite jednog muškarca koji grubošću sakriva mekanu dušu – on je lažan i ne-autentičan u svojoj predstavi ka svetu, ukalupljen, a uz to nesrećan i zablokiran jer je u nemogućnosti da izrazi sopstvene emocije. Ovakav muškarac stvara blokade vezane za srčanu čakru, koja upravlja emocijama ili za grlenu čakru koja upravlja izražavanjem onoga što nosimo u sebi. U ovom slučaju, verovatnoća je da će navedeni muškarac razviti srčane bolesti, bolesti pluća, timusa i sl. (srčana čakra) ili probleme sa štitnom žlezdom, grlom, glasnim žicama (grlena čakra)…
O samoisceljenju
Kako su fizičko i eterično telo međusobno povezani uzročno-posledičnim vezama, isceljenje jednog tela isceljuje i drugo, kao što i bolest jednog tela razboleva i drugo. Kako bi došlo do isceljenja, potrebno je, prvo, pobrinuti se za zdravlje naše prve, korenske čakre, jer ona je odgovorna za generalno stanje našeg fizičkog tela. Provodite vreme napolju, šetajte, dišite čist vazduh, pijte dosta vode, hranite se produktima zemlje, nemojte unositi u sebe industrijalizovanu, prerađenu hranu. Ubacite u vašu ishranu dosta krtola i korenja, jedite voće i povrće, semenke, orašasto i bobičasto voće. Usporite sa svojim životom, uhvatite ritam koji vam prija i ojačajte vaše telo i vašu vezu sa majkom Zemljom. Ako ste u mogućnosti, izađite iz grada, idite na selo, u prirodu, u šumu, na more ili na planinu, šetajte bosi, osetite zemlju pod stopalima i radite meditativne vežbe uzemljenja. Lično, preporučujem vizualizaciju u kojoj zamišljate kako se iz vaše korenske čakre razvija koren koji se usađuje duboko u zemlju. Što jači koren, to stabilnija i zdravija korenska čakra. Nakon što se pobrinete za otvorenost i zdravlje prve čakre, posvetite se problemu koji se manifestovao na fizičkom nivou.
Proverite sa kojom tačno čakrom korespondira bolest od koje ste oboleli i posvetite se tematici kojom se bavi ta čakra. Zađite duboko u sebe i pronađite sve negativne programe koji su u vas usađeni. Oslobodite se koncepta greha i pronađite u sebi oproštaj za sve vaše i tuđe greške i pružite sebi ljubav i razumevanje kao što biste pružili svojoj najbližoj, najvoljenijoj osobi. Ljubav je najmoćnija sila, kada pričamo o energetskim stvarima. Energija ljubavi moćna je, isceljujuća, sveprožimajuća.
Podeliću sa vama vežbicu koju sam sama primenjivala u procesu svog samoisceljenja. Započnite sa meditacijom, udoban položaj, opušteno telo, ritmični, spori udisaji i fokus usmeren na disanje. Pokušajte, kada postignete mir svoga uma, da se „posmatrate iznutra“. Šta to uopšte znači? Vi kada gledate, vidite svoje telo, kakvo je spolja, ali kada zatvorite oči, ne gubite svest o svom telu. Možete da je usmerite na bilo koji deo sebe i da taj deo „posmatrate iznutra“. Zamislite sebe kao svetlost od koje je vaše čitavo telo sazdano. Nakon toga, zamisllite obolela mesta kao delove u koje svetlost ne dopire. Tu je mrak. Tada, polako, vratite fokus na dah. Zamislite kako udišete svetlost, koja polako ispunjava vaše telo (bela i ljubičasta svetlost važe za svetla najviše vibracije koja nose najjaču isceljujuću energiju i preporučuju se u procesu isceljenja). Udišete npr.belu svetlost, koja prolazi kroz čitavo vaše telo i izdišite sivu svetlost (zamišljajte istovremeno kako obolela mesta, vaše energetske blokade postaju sve svetlije, kao da ih „belilo“ razblažuje) i ponavljajte taj postupak sve dok mesto na vašem telu koje ste „videli“ kao mračno ne postane sasvim okupano belom svetlošću, dok „mrak“ iz vašeg tela ne nestane i sveprožimajuća svetlost okupa svaku ćeliju vašeg fizičkog postojanja. Kada uklonite „mrak“ iz svog eteričnog tela, bolest nestaje iz fizičkog tela. Ova vežba za samoiseljenje je prigodna za vizuelne tipove kojima sama pripadam.
Ukoliko, pak, niste vizuelni tip, nego auditivni, podsećam vas na veliku moć mantranja, kao i molitve, u zavisnosti od vaših afiniteta. Mantra OM odnosno AUM smatra se jednom od najmoćnijih mantri koju možete da primenjujete u svakom trenutko, dok opet, svaka čakra ima zasebnu mantru čija vibracija pomaže njenom isceljenju. Sve one koji sumnjaju u moć mantri, podsećam na to da je zvuk samo vibracija, kao što je i naše telo samo vibracija. U Kini je eksperimentalno odeljenje izvesne onkološke bolnice sprovelo istraživanje gde su pacijente obolele od tumora lečili budistički monasi samo mantranjem koje su izvodili uz bolničke krevete. Na ovaj način je izlečeno preko dve stotine hiljada pacijenata obolelih od kancera, što je i dokumentovano snimanjem ultrazvučnog prikaza kancera, koji se smanjuje i nestaje za samo tri minuta mantranja (Snimak možete pogledati na ovom linku: https://www.youtube.com/watch?v=HecA7XRO7eQ ). Ova metoda nije nova medicinska tehnika, ona je znanje koje smo zaboravili da smo imali. Sva tragedija i pogrešnost sveta u kome živimo može se videti u tome da je ovo istraživanje, premda uspešno u 100% slučajeva, napušteno jer nisu mogli da pronađu finansijera za nastavak i razvoj ovog istraživanja.
Ukoliko ste, većma, kinestetički tip ličnosti, vama više od navedenih tehnika pomaže čisto, energetsko „probijanje blokada“. Kada meditirate, vi osećate tok energije kroz telo. Energija ne protiče dobro kroz obolela mesta i ono što vi treba da radite je da „gurate“ energiju, sve dok ne osetite da ste probili blokadu i da se protok energije promenio. Postupak ponavljajte sve dok ne osetite da vam energija kroz čitavo telo protiče ujednačeno.
Naravno, ono što je najvažnije za sve tri navedene vežbe je vera. Moć vere je ogromna. Ako navedene tehnike ne vidite kao potencijalno pomažuće, ako u ovim rečima koje čitate ne osetite istinu, nemojte ni da se trudite – ni jedna od ovih tehnika neće vam pomoći. Nevernici ne mogu da očekuju „čudotvorna“ izlečenja. Vera je esencijalni sastojak – vera u boga, u univerzum, u energiju od koje smo svi i sve stvoreni, ma kako je sami nazivali.
Pronađite u sebi snagu vere i ljubavi za sebe i svet u kome živimo. Nikada nije bilo lakše verovati. Nauka je potvrdila postojanje boga, nauka je potvrdila da je sve satkano od energije, te pružila i svim nevernim Tomama nešto za šta „mogu da se uhvate“ u svom pokušaju razumevanja boga i ustrojstva njegovog kraljevstva na zemlji. „Svevišnji bog nije dao nikakvu bolest, a da joj nije dao lek – osim starosti,“ reči su proroka Muhameda. Pa, ma koje vere bili, hrišćani, muslimani, budisti…pronađite u sebi veru u energiju, u moć i snagu ljubavi, podarite sebi ljubav, šaljite je na svako obolelo mesto, ispunite svoje biće ljubavlju i vaš život će doživeti čudotvornu transformaciju, vaše telo će ozdraviti, vaš duh će se podići, vaša vibracija će porasti i iz svega, izaćićete novi, srećniji, pametniji, bogatiji za jedno ogromno životno iskustvo.
Šaljem vam svima puno ljubavi, puno svetlosti, da obasjate svaki mračan kutak u sebi i pronađete svoj put do samoisceljenja.

Leave a Reply