BUĐENJE SVESTI, Uncategorized

Unutarnji vodič – učitelj bez premca

Svi smo mi deca jedne majke i jednoga oca. Majke, koja nam je podarila ovo zemaljsko telo i oca koji nam je podario naš nesputani duh, našu večnu dušu. Kako živimo na zemaljskoj ravni, od majke dobismo i pet čula, da u potpunosti iskusimo blagodeti života na ovoj divnoj plavo-zelenoj planeti. Od oca dobismo samo jedno čulo, našu sponu sa duhovnim svetom kojem naše sopstvo i pripada, kao utehu u vremenima u kojima zemaljska čula ne mogu doneti zadovoljenje, kao smernicu, uputstvo da zauvek ostanemo na ispravnom putu i obezbedimo sebi večan povratak kući, u njegovo okrilje.
Naše šesto čulo, u nedavnoj prošlosti, našlo je uporište i u nauci, u vidu magnetoreceptora čije postojanje je potvrđeno i u ljudskom telu.
Magnetoreceptori, postali su organ naše intuicije.
Kako je čitav svet, o čemu sam i sama više puta pisala, čista energija različitih vibracija, naši magnetoreceptori prepoznaju te vibracije i usmeravaju nas pravim putem. Poput ajkula, remek dela evolucije, koje se kroz okean kreću samo zahvaljujući magnetoreceptorima, a uvek pronađu pravi put i mi dobismo to čulo u ulozi vodiča, a ostala čula da nas podučavaju bogatstvu življenja.
Glas inuticije – sveprisutan, pun podrške, naš je unutarnji kompas koji nam uvek nepogrešivo pokazuje pravac kojim najbolje ispunjavamo svoju svrhu. On je zvezda vodilja u našim tamnim noćima i izvor beskrajne mudrosti u našim najvećim dilemama. On je savet oca koji posmatra širu sliku i sa ljubavlju i najboljom namerom nas usmerava na pravi put.
Glas naše intuicije naš je unutarnji vodič i zapravo, svrha svih učitelja sa kojima se u životu susrećemo i jeste da nas nauči da slušamo glas unutarnjeg vodiča  i da verujemo njegovom vođenju. Svo znanje koje nam je potrebno da bismo ostvarili svoj smisao i svrhu u ovom životu, već je sadržano u nama, doneli smo ga sa sobom na ovaj svet kako bi nam pomoglo u ispunjenju naše životne misije. Ono što nas sprečava da mu pristupimo jeste neprekidna galama naše svesti.
Staza duhovnog probuđenja uči nas da verujemo sebi, da slušamo sebe, da utišamo svoju brbljivu svest i oslušnemo suptilni glas svoje duše. Svaki pravi učitelj u životu će vam reći da je odgovor u vama, njegov posao je da vam pomogne da naučite da slušate. U situaciji sam da posmatram ljude koji se žale kako nemaju učitelja, očajnički traže nekoga ko će im pomoći, nekoga ko će uraditi posao umesto njih i nekoga ko će preuzeti odgovornost za sve pogreške koje su neminovne i nekoga – na koga će moći da prebace krivicu za svoje odustajanje, popuštanje, skretanje sa pravog puta. Očajnički traže učitelje samo da bi im ovi rekli – svi odgovori su u vama. Neko može da vam pokaže put, ali vi sami morate njime da hodite, ne očekujte da vas putem neko nosi.
Učitelji se nalaze svuda oko vas, život je najbolji učitelj i ljudi koje na našoj životnoj stazi srećemo. Svi su tu zarad našeg boljitka i napretka, samo treba da shvatimo kojoj lekciji nas podučavaju.
No, koliko god se znanje nalazilo svuda oko nas, odgovore možemo pronaći jedino unutar sebe – šapnuće nam glas naše inuticije.
Zato uđite u sebe, zaronite u svoje dubine, istražite svoje tmine, upalite svetlo u svome mraku i ono će vam pokazati put. Ne plašite se da izađete iz vaše zone komfora, uljuljkani u iluziju pet čula i materijalnog tela. Oslušnite svoje šesto čulo, poklonite mu pažnju, vidite kuda vas ono vodi i – otvorićete jedan sasvim novi svet. Ne plašite se otiskivanja u nepoznato, otkrijte dete u sebi. Da ste se onda plašili, nikada ne biste prohodali. Ako se sada plašite – nikada nećete poleteti, nikada nećete raširiti krila i osetiti ultimativnu slobodu, neograničenost materijalnim telom i zemaljskim čulima.
Ne plašite se tame u vašim dubinama, svaka dubina je mračna, sve što je teško pada na dno.
Očistite svoje dno od mulja, kako bi svetlost vaše duše osvetlela svaki kutak vašeg bića. Zaplivajte kroz svoju prljavštinu i očistite je. Filtrirajte. Odvojite lekciju od naučenog, lekcija je teška, ali je znanje korisno, može vam doneti samo dobrobit.
Raskrstite sa svojom prošlošću, ne dozvolite da vas ona definiše, danas odaberite kakve ćete osoba sutra biti. Nikada nije kasno za pravi put. Očistite sebe od nametnutih programa ponašanja, življenja, verovanja. Očistite sebe od okova materijalnog sveta, od limitiranosti pet čula i podređivanju življenja njihovim prohtevima; otisnite se u istraživanje novog sveta, suptilnijeg doživljaja, zaplivajte okeanom ljubavi i čiste istine iz koga je svaka duša potekla i videćete, iluzija matriksa u kome živimo polako će se razotkrivati sve dok na kraju u potpunosti ne padne i mi otvorimo oči za svet onakav kakav on zaista i jeste – mesto energije i vibracije, gde sve što želimo to i možemo, gde sve što nam treba – to i dobijemo, raj za našu dušu i naše telo.
Oslušnite svog najvećeg učitelja, svog unutarnjeg vodiča i on će vam pokazati pravi put…
 

Leave a Reply