BUĐENJE SVESTI, Uncategorized

Bog nije objekat, bog je stanje

Nedavno me je jedan od “novopečenih” fejsbuk “prijatelja” blokirao odmah nakon što sam ga dodala u svoju grupu „Put za rajski vrt“. Objasnio mi je da ne želi ništa da ima sa takvim sektašima kao što sam ja. Meni je to sasvim u redu. Nije mi zasmetalo, jer sam svesna da svako može da razume samo sa svog nivoa razvoja svesti.
Za one koji već ne znaju moj stav po tom pitanju, ponovo kažem – verujem u sve religije i ne priklanjam se ni jednoj. Boga tražim unutar sebe. Koristim mnogo termina iz različitih religija jer je besmisleno da stvarima dajem nova imena, ako naziv za to postoji već stotinama ili hiljadama godina. Upravo to nazivanje istih stvari različitim imenima i jeste dovelo do svih nesporazuma i podela među religijama i među ljudima, a dovodi i dalje sa sve više novih tehnika baratanja energijom (prana, či) i raznoraznim tehnikama probuđenja svesti (aktivacija kundalini energije) koje su produkt novog doba i new age pokreta. Svi bi da donesu nešto novo, da naprave BUM, a time samo doprinose sve većem razdvajanju, udaljavanju od suštine.
Boga možete naći samo unutar sebe.
Zašto?
Zato što bog nije objekat, bog je stanje svesti.
Zato se svi opisi boga i razlikuju. Svako stanje je proizvod mnogo različitih faktora (u ovom slučaju beskonačno mnogo), a svako razumevanje nekog stanja je potpuno individualno. Kada desetoro ljudi prisustvuje istoj situaciji, svi će je različito doživeti i opisati, u zavisnosti od svog sklopa ličnosti, svojih iskustava, svog znanja, nivoa shvatanja i razumevanja. To se odnosi na svaku banalnu životnu situaciju. Zamislite kako je tek onda nemoguće dati jedan opis boga koji će zadovoljiti i koga će isto shvatiti svaki pojedinačni um. Hiljadama godina većina čovečanstva traži boga i ne pronalazi ga, jer se on ne može spoznati levom stranom mozga koja je u našem svetu dominantna, ne tom stranom koja kalkuliše, koja računa, koja analizira, koja razdvaja sve na sitne komadiće. Ne, to je strana koja je ustrojila naše društvo ovakvim kakvo ono sade jeste – podvojeno, otuđeno od prirode, od boga, od komšije i bračnog druga.
Boga možete spoznati desnom stranom mozga, onom koja mašta, koja stvara, intuitivnom, onom koja teži sjedinjenju i stapanju sa svime – jer bog to i jeste – stanje jedinstva, jednote, jednosti… Stanje.
Kako najlakše opisati to stanje, a da se to približi svakom čoveku? Beskonačan mir, ljubav, jedinstvo, znanje, beskrajna svest.  Nije li to ono čemu mi svi čitavog svog veka težimo? Zato što je čovek iz boga došao i u boga se vraća, to je čovekovo prirodno stanje. Čovek i bog, zapravo su jedno, razdvojeni smo samo našom levom stranom mozga, našom nemogućnošću da svešću percipiramo postojanje boga.
No, bog ne bi bio tako velik i tako mudar kada bi nas poslao na zemlju da čitav vek tragamo za nečim što je nemoguće pronaći dok ne napustimo ovo fizičko telo. Ne, on nam je ostavio mapu puta, da nađemo svoj put nazad i spoznamo boga pre fizičke smrti, ali je ta mapa, poput mape izgubljenog blaga, duboko zakopana u nama. Ono što mi treba da uradimo je da kopamo dovoljno duboko da bismo je pronašli. Ta mapa za put kući, mapa do boga, zakopana je u dnu vaše karlice, u vidu uspavane energije koju je potrebno da aktivirate i prepustite joj se da uradi sve ostalo. Ova energija naziva se kundalini šakti. Ona je direktan spoj sa bogom, ona je vaš voz za stanicu beskonačnog mira, ljubavi, znanja, beskonačne svesti koja ne zna za podele i granica, koja ne zna za nemoguće, za zemaljske zakone. Ona je vaša veza sa bogom.
Da bih vam približila ovu energiju, zamoliću vas da je zamislite kao nešto opipljivo, svima nama znano, na primer, kao vodu. Dakle, zamislite da se u dnu vaše karlice nalazi rezervoar pun vode, dok se kroz vašu kičmu i glavu sve do vašeg temena, proteže uska cev. Na tom putu nalaze se prepreke. Kada aktivirate svoju kundalini energiju, ta aktivacija je kao varnica koja pali vatru. Vatra zagreva vodu u rezervoaru, zapremina se povećava i voda počinje da se uzdiže uz uzanu cev koja vodi kroz vašu kičmu. Kako se voda podiže, tako nailazi na različite prepreke. Ove prepreke, ustvari su energetske blokade i nalaze se u našim energetskim čvorištima, čakrama koje i same leže na našem kičmenom stubu. Ne želim ovde da širim priču na čakre i njihovo čišćenje, o tome sam već pisala, ali svaka čakra sa sobom nosi po jednu prepreku. Ima ih ukupno sedam glavnih u potezu od dna našeg kičmenog stuba do našeg temena. Dakle, voda iz našeg rezervoara nailazi na sedam različitih prepreka i provodi nas kroz sedam segmenata našeg života koji traže reviziju. Uklanjanjem jedne po jedne blokade, voda se penje sve više i više u svom nastojanju da se ponovo spoji sa bogom. Uklanjanjem svake pojedinačne blokade, vi dovodite do proširenja svoje svesti. Aktivacijom i podizanjem kundalini energije, vaš um i vaše telo se menjaju, vaša vibracija se polako podiže kako bi joj se telo prilagodilo da bi na kraju puta bilo spremno i sposobno da se nosi sa visokom vibracijom spajanja sa bogom. Kundalini energija sama zna svoj put, od vas se samo traži da joj verujete, da joj se prepustite i da ne prekidate sa dovođenjem vatre do rezervoara, jer ako nema vatre, voda će se ponovo umiriti u svom rezervoaru.
Šta je ustvari vatra u ovom procesu? Vatra je sve ono što vas vuče ka spajanju sa bogom. Pronađite je u sebi. Kada proces počne, razumite ga, shvatite ga, podržavajte ga, edukujte se, pričajte sa onima koji prolaze isto što i vi, rešite se strahova, prepustite se veri u boga… Okrenite se sebi, spoznajte sebe. Spoznajte da ste gost u ovom telu, distancirajte se od njega, od pet čula, prekinite svoju ovisnost o egu, prekinite poistovećivanje sa njim, jer ego, samo je jedan mali deo vas koji vas drži učaurenim u našem trodimenzionalnom svetu. Spoznajte da ste vi mnogo više od ege i u vašem umu otvoriće se potpuno nove dimenzije.
Održite vatru u sebi, da bi voda pronašla svoj put…

6 thoughts on “Bog nije objekat, bog je stanje”

  1. Postovana,
    jako mi se dopadaju tekstovi koje pisete iz razloga sto razmisljam apsolutno na isti nacin kao Vi, da ne kazem da sam na istoj talasnoj duzini sa Vama iliti kako biste Vi rekli, “ na istom nivou svesti“ ;-)….volela bih da se povezem sa Vama preko fejsbook-a jer vidim da pominjete Vasu grupu…molim vas da mi odgovorite kako da se povezemo…srdacan pozdrav, Tatjana.

Leave a Reply