Uncategorized

Probudite se, Srbi!

Probudite se, Srbi iz čitavog sveta!
Niste li ponosni što imamo gen najstariji na svetu? Niste li ponosni što smo dočekali 7524. godinu Gospodnju od kada beležimo godine? Niste li ponosni na svoj Kalendar, na svoju Vinčansku kulturu, na svoje pretke i svoje bogove? Niste li ponosni na kolevku civilizacije koju su naši preci izneli na svojim plećima i ostavili nam zapis o svojim delima u našem genetskom kodu?
Ili ste dopustili, Srbi, da vam zamagli jasan vid nametnuta lažna istorija? Zar ste zaboravili, Srbi, da su nam bombardovali Narodnu biblioteku, uništivši spise neprocenjive vrednosti? „Ako želiš da uništiš jedan narod, uništi mu istoriju“, prastara je izreka. Zato, probudite se Srbi dok ne bude prekasno!
Da li već znate o obelisku iz Ksantosa, koji datira iz osmog veka pre Hrista, kada se Ksantos nazivao Sirbinom? Na njemu je Serbo-rašanskim jezikom i pismom isklesan zakonik od 232 odredbe, koji nazivaju „kamenom knjigom zakonika i običaja starih Srba“. Znate li da su taj isti obelisk pokušavali da dešifruju na svim svetskim jezicima izuzev na srpskom, sve dok Svetislav Bilbija nije „iščitao“ prepis severne strane spomenika?
Znate li, braćo Srbi, da su još u prvom veku nove ere, o Srbima na Balkanu pisali Klaudije Ptolomej i Plinije Stariji?
Znate li da su se 2009.godine, svi učesnici Drugog kongresu istoričara, koji se održavao u Sankt Petersburgu, složili da je najstarija civilizacija na svetu upravo Serbo-raška?
Nedavno, izraelski premijer u zvaničnom susretu sa našim diplomatskim vrhom izjavio je da su Izraelci i Srbi prijatelji već hiljadama godina, a ruski premijer Medvedev je Ruse nazvao potomcima Srba.
Probudite se, Srbi! Otvorite oči i videćete da su nas zavadili da nad nama vladaju i zapitajte se: zašto nas se plaše?
Zašto, braćo muslimani, potomci Srba poturica negirate vaše pradedove? Zašto se stidite srpskog imena i porekla? Zašto ste, braćo Hrvati, zaboravili da su vaši preci primorani da prime katoličanstvo u vreme kada se Zapadno rimsko carstvo proširilo na naše prostore? Zar se stidite svojih predaka?
Probudite se Srbi muslimanske veroispovesti, Srbi katolici i Srbi pravoslavci. Probudite se Srbi teisti i ateisti, vernici i nevernici. Probudite se i branite svoje nasleđe.
Ne, nismo mi narod genocida, kakvim pokušava da nas učini zapadna civilizacija, kako bi svoja zverstva učinila prihvatljivim u glavama zaslepljenih širokih narodnih masa. Mi živimo na svojoj zemlji već hiljadama godina i gledamo…kako nam otimaju komadić po komadić zemlje, komadić po komadić istorije… Da li se stidimo šta smo postali? Nije kasno za našu decu…
Budimo ponosni, sestre i braćo Srbi, na svoja četiri ocila, koja pričaju priču o velikom potopu. Budimo ponosni što smo potomci onih koji su živeli u vreme Staroga Zaveta. Budimo ponosni što smo potomci onih koji su uživo slušali reč Hrista i postali „služitelji…ne slova nego duha.“
Probudite se, Srbi i zagedajte u duše svoje, naći ćete istinu. Probudite se i pronađite Boga u sebi, kako god ga nazivali i videćete, sestre i braćo moja, svi smo mi komadići jedne iste duše, svi smo mi deca jedne iste majke, svi mučimo iste muke i svi živimo iste radosti. Svima nam je krv crvena. Krv istih očeva…
U Beogradu, 7524. meseca februara, dana prvog

Leave a Reply